Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Policie odložila případ pěti utržených lodí, nebyl to trestný čin
 
      Ústečtí policisté odložili případ pěti lodí, které se při povodních 15. srpna utrhli z kotviště v Krásném Březně na Ústecku a způsobily škodu kolem 20 miliónů korun.

 
Vyšetřovatelé na základě výpovědí, videozáznamů a dalších materiálů nezjistili, že by někdo z odpovědných osob spáchal trestný čin, sdělila ČTK mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová. Případ policisté vyšetřovali jako podezření ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení.

Neznámý pachatel podle trestního oznámení způsobil při vysokém stavu Labe utržení lodí. Neřízené lodě poškodily a na měsíce vyřadily z provozu vysokotlaký plynovod přes Labe, utrhly převozní prám přívozu ve Velkém Březně na Ústecku. Prám pak poničil provizorní lávku pod železničním mostem v Děčíně. Plavidla také poškodila trafostanici v Těchlovicích na Děčínsku. Jedna z utržených lodí se zastavila napříč silnice z Malého Března do Děčína. Specializovaná firma ji po ústupu vody musela rozřezat. Druhou loď po několika pokusech pyrotechniků o destrukci zastavili specialisté dnem vzhůru před Hřenskem. Třetí plavidlo se po odstřelech dvěma náložemi potopilo u děčínského mostu Budovatelů. Zbylé dvě lodě byly zachyceny u Panenského ostrova na Děčínsku a pod železniční zastávkou Těchlovice.

Loďě na své pouti způsobily škody kolem 20 miliónů korun. Největší utrpěla Severočeská plynárenská na poškozeném plynovodu, zhruba 15 až 18 miliónů korun. Škoda na samotných lodích je 1,5 miliónu korun. Utržený prám přišel na půl miliónu a oprava trafostanice na 800 tisíc korun. Martin

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>