Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chorvatsko - proč se Novalja stala jedničkou mezi mladými?
 
      Hitem posledních tří sezón se stalo letovisko Novalja na ostrově Pagu a především zdejší krásná pláž Zrće. Je to jediné letovisko na Jadranu, které nabízí programy podobné letním zábavním pořadům hudební stanice MTV.

 
Na krásné pláži působí kluby: Kalypso, Aquarius, Papaya, Comoco, které jsou stále plné. Za nejpřitažlivější z nich se pokládá Aquarius, který původně působil na jezeře Jarun v Záhřebu, a před třemi léty přenesl své sídlo do Novalje. V klubu je samoobslužná restaurace, dva výčepy u bazénu, vlastní výroba zmrzliny, relaxing-room, masážní salon s provozem hluboko do noci a dokonce jakási kaple na svatební pseudoobřad pro krátkodobé partnerské svazky.

Programy v klubech trvají často hluboko do noci, případně až do osmi hodin do rána a ten návštěvník, který vytrvá až do konce a odchází jako poslední, má zdarma veškeré zkonzumované nápoje. Animátoři a moderátoři si vymýšlejí stále nové a nové akce, programy a soutěže, které mají vesměs u návštěvníků bouřlivý ohlas.

Je to všechno něco úplně nového než kdekoli na Jadranu a není divu, že se Novlaja stala pro mladé destinací číslo jedna. Zahraniční turisté nazývají Novalju chorvatskou "Ibizou" nebo chorvatskou "Costa Bravou". Podle jejich hodnocení je srdce Novalji - pláž Zrće - "epicentrem" všech zábavních akcí na Jadranu. Zatímco podle mnohých návštěvníků je na většině ostatních pláží nuda, v Novalje se stále něco zajímavého děje, zábavní akce stíhají jedna druhou, střídají se animátoři přinášející neotřelé zábavní programy.

O přitažlivosti Novalji svědčí mimo jiné i to, že o víkendech se sem sjíždějí obrovské kolony aut ze Rijeky, Zadaru a dalších dosti vzdálených míst, jen aby jejich osádky zažily neopakovatelnou atmosféru zdejší pravé letní zábavy.

K zájmu o Novalju přispívají i velmi dobré přírodní podmínky, především krásné koupání, dále široké možnosti sportování, dobrá dopravní dostupnost s krátkým trajektem na pevninu i stále vylepšované ubytovací podmínky.

www.chorvatsko.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>