Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Slavnostní vyhlášení Ankety Jachtař roku 2004, Poštovní spořitelna generální partner
 
      7.února - Ve středu 9. února 2004 budou v Praze vyhlášeny výsledky ankety Jachtař roku 2004.

 
I letos ji vyhlásil Český svaz jachtingu, jejím generálním partnerem je Poštovní spořitelna, dalším partnerem je S. Pellegrino. Na vyhlášení budou předány poháry vítězům kategorií Okruhový jachting - muži, okruhový jachting - ženy, Námořní jachting, Junior roku, Juniorka roku a také prvním třem v absolutním pořadí, tedy absolutním králům a královnám našeho sportu. A člověk asi nemusí být Sibyla, aby odhadl, že na nejvyšších stupíncích budou zcela jistě stříbrná medailistka z Olympiády v Aténách Lenka Šmídová anebo mistr Evropy a vicemistr světa na Fireballu Tomáš Musil. Oba, stejně jako další špičkoví jachtaři, budou na vyhlášení osobně přítomni.

Chybět nebudou ani zasloužilé osobnosti českého jachtingu, hned několik jich bude odměněno zlatými a stříbrnými odznaky ČSJ. Pozváni jsou i další čestní hosté. K dobré náladě jistě přispěje zpěvačka Eva Emingerová s Latin triem. Slavnostní program bude moderovat Václav Žmolík. Nic by tedy nemělo bránit tomu, aby i jachting měl stejně reprezentativní vyhlášení výsledků roku, jako mají jiné sporty.

O anketě Jachtař roku 2004, Poštovní spořitelna generální partner

Anketa ?Jachtař roku? je tradiční anketou, kterou posledních deset let, vždy na konci roku, vyhlašuje Český svaz jachtingu. Členové svazu, zástupci klubů, v ní rozhodují o nejlepším jachtaři, o tom, kdo v tom kterém roce nejlépe reprezentoval tento krásný sport. V prvních ročnících anketě suverénně kraloval závodník ve třídě Finn, olympionik Michael Maier, v posledních třech letech ji opanovala naše nejlepší okruhová jachtařka, stříbrná z olympijských her v Athénách, Lenka Šmídová.
V letošním roce je adeptů na jednotlivá ocenění hned několik. Rok 2004 byl totiž pro český jachting mimořádně úspěšný. Tomáš Musil vybojoval se svými kosatníky stříbro na mistrovství světa a zlato na evropském šampionátu ve třídě Fireball, mladí talentovaní závodníci Petr Fiala u kormidla a Hynek Barkman jako kosatník získali zlato na ME ve třídě pro mládež ve třídě Cadet, Rodop team s kapitánem Lukášem Neumannem byl třetí na ME třídy Sportsboat a rovněž bronzový na ME v závodě družstev. A všechny úspěchy korunovala historicky první medailí, kterou náš jachting získal na olympijských hrách, stříbrem z her v Athénách, Lenka Šmídová na lodi třídy Evropa. Zúročila tak náročnou a cílenou přípravu během celého předchozího olympijského cyklu.
Vyhlášení výsledků ankety ?Jachtař roku 2004? tak oprávněně bude slavnostní událostí, na kterou vedle oceněných sportovců budou pozváni nejen představitelé Českého svazu jachtingu a další osobnosti našeho jachtingu, ale také zástupci Českého olympijského výboru a Českého svazu tělesné výchovy. Přítomni budou rovněž novináři, z nichž mnozí věnují našemu sportu už tradičně velkou pozornost ( zejména ČTK, Právo, Hospodářské noviny, Česká televize, TV Praha, TV Prima, Český rozhlas, Rádio Impuls ), včetně několika televizních štábů ( jak je ostatně obvyklé i na našich tiskových konferencích ).

Program bude mít charakter slavnostního moderovaného večera, ve kterém vedle vyhlášení jednotlivých kategorií bude mít své místo i kulturní program. Dojde i na ocenění zasloužilých jachtařů čestnými odznaky ČSJ.

Václav Žmolík

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>