Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Představení pro děti i dospělé uvede do 26. června loď Tajemství
 
      22. června - Představení pro děti, dospělé i celou rodinu nabízí do 26. června čtvrtý ročník Námořního festivalu na lodi Tajemství bratří Formanů.

 
Přehlídku včera dopoledne zahájila inscenace Žabák Valentýn v podání souboru Buchty a loutky. Prvním večerním vystupujícím je skupina Koa, která se po úmrtí Zuzany Navarové vydala na vlastní cestu.

Loď kotví v Praze 6 - Podbabě za železničním viaduktem na křižovatce ulic Papírenská a Podbabská, kde poskytne prostor pro pestrou škálu projektů. "Jde o divadelní představení a koncerty, taneční akce a představení pro děti," charakterizoval přehlídku Petr Forman, který rád nabídne scénu na vlnách hostujícím souborům, těm, kdo nemají příležitost dostat se před diváky. V programu se představí například mladá skupina tanečního divadla Nanohach, příběh plný hrůzy a humoru "Dr. Schreck Klinik - Das Blutig Kabinett" uvede The Art Out Platform. Amatérský houslista a profesionální detektiv z Baker Street Sherlock Holmes bude hrdinou další inscenace skupiny Buchty a loutky v příběhu Pes baskervillský, tentokrát určeném dospělým. Brněnské Divadlo v 7 a půl uvede adaptaci Kerouakova díla Podzemníci. S dětskými projekty vystoupí Studio Damúza, Divadlo AHA! a Stage Code.

"Nejsme odpadkovým košem, nebereme všechno, ale dáme příležitost všem, kteří si to zaslouží. Řada z nich je úplně neznámá, ale zaslouží si vystoupit před publikem," řekl Forman. S tímto cílem také festival před čtyřmi lety zakládal. "Sami loď nenaplníme, i když letošní sezona bude rozmanitá a vyvrcholí obnovením úspěšných Nachových plachet. Tato inscenace vznikla společně se souborem Cabaret Théâtre Dromesko a do 23. září s ní budeme brázdit Vltavu a Labe. Po třech letech ji vrátíme na loď, neboť jsme ji uváděli v zahraničí v cirkusovém stanu. Koncem srpna ji nejprve pětkrát uvedeme v Praze," dodal. Od 10. do 17. července se na lodi Tajemství uskuteční festival nazvaný Léto u moře? Na řece a ve dvoře!, na kterém se podílí Divadlo Alfred ve dvoře.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>