Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lodě Praha 2005 ? tisková zpráva
 
      14. listopadu - Areál výstaviště v Praze - Holešovicích patřil ve dnech 5. až 7. listopadu 2004 lodím, vodním sportům a campingu.

 
Největší výstava plachetnic v Čechách pod názvem Lodě Praha byla spojená s výstavou Caravany Praha a během tří dnů přilákaly tyto výstavy téměř 6000 návštěvníků. Svou nabídku představilo na ploše 5650 m2 celkem 61 vystavovatelů. Návštěvníci mohli shlédnout nádherné jachty, motorové a závodní lodě, plachetnice, nafukovací čluny, kajutové motorové čluny, příslušenství ? lana, dalekohledy, oblečení a veškeré vybavení související s vodními sporty a dále obytné vozy, karavany a doplňky pro camping.

Poprvé se po letech čekání na rekonstrukci přestavila v ?novém? loď NIKÉ, jejíž opravu zajistila vystavující firma Boat &Yacht Full - Service, Czech Marine Center představila návštěvníkům úplně nový model člunu značky DRAGO Fiesta 22 na jehož vývoje se i sama podílela. Česká lodní doprava - charter s.r.o. předvedla na výstavě oblíbené modely řady Regal, se kterými můžete jezdit na našich řekách, ale také je můžete pohodlně převézt na přívěsu na dovolenou k moři. Dalším vystavovatelem na výstavě Lodě Praha byla firma Neptun Yacht Centrum Praha s.r.o. Tato firma se vzpamatovala z ničivé povodně a je zpět na trhu s norskými loděmi Pioner - Pioner 15 - každý centimetr této objemné 15ti stopé lodi byl zužitkován k poskytnutí co největšího prostoru, který je určen pro šest pasažérů a má neuvěřitelnou nosnost do 500kg. Firma Chtchelkaline s.r.o. poprvé představila široké veřejnosti člun Adventure Vesta V-500 v provedení Professional, firma Boatservice letos prezentovala sportovní člun STINGRAY 195 LS. Tato novinka pro rok 2006 je vybavena motorem Mercruiser 3,0 s výkonem 135 HP,

f.a.s.Yachting pana Záruby představila řadu premiér a novinek pro rok 2006 - JEANNEAU SUN 2500 - česká premiéra a novinka pro rok 2005 ? moderní transportovatelná turistická plachetnice, délka 7,5 m, šířka 2,90 m, kategorie C6 pro pobřežní a mořskou plavbu. V letošním roce se na výstavě Lodě Praha představily nové firmy. Jednou z nich je Marine s.r.o. - tato firma má výhradní zastoupení pro značky Zodiac, Sevylor, Marine, Starcraft, Volvo Penta a další. Marine představila na naší výstavě novinky - MEDLINE II COMPACT - novinka roku 2005 a novou generaci člunů Zodiac s charakteristicky vysokou mírou pohodlí a komfortu

Firma Aqua-Marine předvedla nový model z vlastní dílny Water Chopper ? stabilní, lehký a vhodný zejména do půjčoven.

Z řad charterových a školících firem s nabídkou plaveb a kurzů pro sezónu 2006 vystavovaly firmy AZ Euro Yachting, Bemex Boot, Colins Yacht Club, YachtNet a další. Lodní motory různých výkonů vystavoval firma Honda Marine, Yacht Servis a Imramovskýdinu módní přehlídky vystavujících firem ? Avar Yacht se značkami HH, Marine Pool, Henry Loyd, Saint James, další modely představily firmy SLAM a Imramovský Marine, přehlídky střídaly odborné přednášky ČANY a Státní plavební správy. Nechyběli ani zástupci internetových portálů a časopisů a organizací ? Ré-Yachting magazine na www.lode.cz, H2O, APL, Česká asociace dračích lodí, Yacht a Yacht Club CERE.

www.lodepraha.cz, foto redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>