Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V poddolované Karviné možná bude rekreační oblast
 
      Ostrava - Karvinští radní chtějí okrajové části města, které jsou nyní zdevastované po dobývání uhlí, v budoucnu přeměnit na několik rekreačních oblastí.

 
Studii na vybudování golfového hřiště, písečných pláží se zázemím pro jachting a mnoha dalších sportovišť a rekreačních zařízení představila radnice zastupitelům i veřejnosti. V jedné části poddolovaného území je například naplánováno golfové hřiště, opodál by měl být jezdecký park pro překážkové i klusácké dostihy koní a areál vodních sportů s loděnicí.

"Chceme zatraktivnit a oživit celé poddolované území. Je to prozatím vize, jak by to v budoucnu mohlo vypadat," uvedl mluvčí magistrátu Jaroslav Nakládal. Další část urbanistické studie počítá s vybudováním areálu pro cyklisty nebo centra střeleckého sportu. Velkolepé plány má radnice u takzvaného Darkovského moře, tedy jezera, které vzniklo po důlní těžbě. Měly by u něj vzniknout písečné pláže se zázemím pro potápění, jachting, windsurfing a veslování s mnoha dalšími sportovišti.

Studie bude městu sloužit pro stanovení podmínek města důlním organizacím, které regenerují a obnovují krajinu postiženou hornickou činností. Město ji také využije jako podklad pro zpracování nového územního plánu.
Radní věří, že se jejich plány budou líbit soukromým investorům. "Počítáme, že sami projeví zájem," řekl Ondrášek.

CTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>