Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Turisté v Dalmácii budou mít rozhlasové vysílání v češtině
 
      Pro turisty, kteří letos zamíří za sluncem do Dalmácie, bude připraveno zvláštní rozhlasové vysílání v češtině. Na jadranském pobřeží budou moci turisté ladit pravidelné večerní relace Českého rozhlasu již od pondělí 11. června.K sezónnímu vysílání na velmi krátkých vlnách to řekl na dotaz ČTK zástupce šéfredaktora Radiožurnálu Martin Šulc. Pravidelné vysílání od 18:05 do 18:30 bude přinášet zprávy z České republiky,

 
turistické informace včetně různých tipů nebo údaje o počasí. Na posluchače budou čekat i informace ze světa, ze sportu a z oblasti silničního provozu, doplnil Šulc.
Součástí každodenní pětadvacetiminutové relace vysílané na frekvencích 101, 102 a 140,5 megahertz budou i dvě české písničky. Český rozhlas bude letos pro jadranské turisty vysílat z chorvatského Splitu až do 9. září. Na přípravě vysílání se bude přímo na místě podílet střídavě několik pracovníků českého veřejnoprávního rozhlasu.
Zmíněné sezónní vysílání mohli turisté na Jadranu poslouchat i v minulých letech. Pobřeží Dalmácie je tradičním cílem českých turistů. Z ČR přicestovalo loni do Chorvatska podle Chorvatského turistického sdružení 700.000 občanů, tedy zhruba o 300.000 více než v roce předchozím. České ministerstvo zahraničí otevře pro turisty 15. června ve Splitu sezónní konzulární jednatelství.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>