Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na barrandovském kopci se vynořila ponorka
 
      15. března - Praha - PraRada zkušených filmařů, že nejlepší bouři na moři lze natočit vždy jen v bazénu za studiem, posloužila v těchto dnech i americko-francouzskému štábu, který právě v Praze natáčí sci-fi snímek Babylon A.D. Barrandovští specialisté stáli totiž před úkolem natočit na pozemku ateliérů scénu, kdy se ze zamrzlého moře vynoří ponorka - a zvládli to.

 
"Barrandovská divize Dekorace kvůli této scéně kromě téměř 20 metrů dlouhé části ponorky - ocelové konstrukce s laminátovým povrchem - musela vyrobit ledové kry ze dřeva a plovoucí kry z polystyrénu," řekl ČTK barrandovský mluvčí Tomáš Želazko. Věž a část vynořující se ponorky prý téměř zcela vyplnila bazén, který svou rozlohou 20 krát 10 metrů zabírá část pozemku společnosti Barrandov Studio.

"Tato část ponorky se za pomoci zvedacího zařízení vynořila z ledu, jehož podklad jsme připravili a následně jej zasněžili pracovníci speciálních efektů. Kolem vynořujícího se plavidla se pak odehrály herecké akce," dodal. Producenti navíc potřebovali, aby při natáčení nebylo vidět okolí směrem k údolí Vltavy. Kvůli tomu vznikla ze tří stran šest až 12 metrů vysoká bílá stěna.

Pro film Babylon A.D. vznikl také v novém ateliéru číslo 10 vnitřek ponorky, dále interiéry vlaku a obrněného transportéru. V ateliéru číslo 5 byl postaven byt, jehož exteriéry se odehrávaly na bývalém ruském sídlišti v Milovicích. V současné době se pro tento snímek staví velká dekorace brooklynského náměstí, tržiště a nádraží.

Snímek je projektem Francie (Canal+, Légende Films, MNP Entreprise) a USA (20th Century Fox). Na Barrandově se začal natáčet loni v prosinci. Kromě Prahy se tento film, ve kterém hlavní roli hraje populární hollywoodský herec Vin Diesel a který režíruje Mathieu Kassovitz, natáčel mimo jiné i v Ostravě. Premiéra filmu, který je adaptací knihy francouzského spisovatele Maurice G. Dantece s názvem Babylon Babies (Děti Babylonu), bude letos.

Příběh se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy vznikají první kyborgové. Hlavním hrdinou je bývalý srbský voják Thoorop (Vin Diesel), který pracuje jako námezdní žoldák a dostane velice riskantní úkol - převést mladou ženu z Ruska do Kanady. Během cesty však zjistí, že žena byla infikována virem a technologií, kterou by mohl jeden tajemný americký kult využít a stvořit geneticky upraveného Mesiáše.

Babylon A.D. s rozpočtem 60 milionů dolarů (zhruba 1,3 miliardy korun) se bude v České republice natáčet zhruba do dubna. Českou produkci zajišťuje společnost OKKO Production. Kromě ateliérů a dekorací produkce využívá také barrandovských divizí Fundus a Laboratoře. Další záběry vznikají v Kanadě.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>