Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
boat Brno 2007 - aktuálně
 
      4. listopadu - Prezentace významného úspěchu Davida Křízka při závodu Minitransat 2007 včetně telefonického rozhovoru s ním proběhne na výstavě boat Brno, přesněji v sobotu, 10. 11. 2007 od 14.00 hod na podiu v pavilonu Z.

 
Světová premiéra v Brně
Polská loděnice Solina Yachts představí poprvé svou novinku pro rok 2008, plachetnici Solina 24. Tato velikost lodí je velmi oblíbená u českých jachtařů a tak se i díky příznivým cenám a kvalitě lodí z Polska dá očekávat velký zájem o tento exponát z řad českých jachtařů.

Magické číslo letošní výstavy lodí je 35
35 stop (což je přibližne 11 metrů) je délka lodí, jichž se na výstavě sejde hned několik. Jedná se o velikost u které se dá loď považovat za pohodlnou pro plavbu na moři. To že se lodě této velikosti objeví v Brně hned od několika výrobců není náhodou. Odráží to trend rapidního zájmu českých příznivců motorových lodí, jenž už nechtějí tahat za autem sportovní čluny. Cena těchto lodí se pohybuje těsně pod hranicí 7 mil. Kč. (Elan Power 35, Atlantis, 35, Cranchi Zaffiro 34, Sessa C35).

Největší exponát je z Francie
Francouzská loděnice Bénéteau prostřednictvím svého českého importéra firmy Bemex Boot, představí plachetnici Oceanid 40. Ta bude se svou délkou 12,17 m největším exponátem výstavy. Cena této oblíbené plachetnice, která se stala oblíbenou lodí v charterových firmách je od 3,2 mil. Kč a týdenní pronájem přijde od 42 000 Kč do 85 400 Kč (v závislosti na termínu. Loď je pohodlná pro 6 až 8 osob.

Perla výstavy ? Aquariva je zároveň nejdražším exponátem
Italská společnost Ferretti Group se v poslední době stala terčem mnoha koupěchtivých klientů z ČR. Byly prodány lodě za desítky miliónů Kč (zejména značky Pershing) a tak na výstavě v Brně bude zastupovat tuto velkou rodinu italských prémiových značek loď Aquariva. Cena této skvostné lodě, která si odbude středoevropskou premiéru je 13,3 mil. Kč.

(Více o značce Riva: Opravdovou ikonou a drahocennou "starožitností" ve skupině Ferretti Group je loděnice Riva. Její začátky sahají do roku 1842, a byl to tenkrát Pietro Riva, kdo lodím poprvé propůjčil své příjmení. Nejdříve opravoval poškozené lodě, později začal stavět své modely. Jeho syn Ernesto v roce 1880 započal novou éru, a to éru motorových lodí; byl první, kdo instaloval do člunu spalovací pohonné jednotky. Psal se rok 1912, kdy se sportovní lodí Riva dosáhl tenkrát skvělé rychlosti 24 km/h. Pak nastalo období dělení aktivit na stavbu dopravních a nákladních lodí.
Jaké postavení značka Riva v současnosti zaujímá, je výsledkem práce, za níž stojí Carlo Riva, který v roce 1950 vstoupil s loděmi Riva mezi celebrity a vůbec nejbohatší osobnosti této planety. Dokázal to díky charismatu loděnice a neoddiskutovatelné kvalitě lodí. Pokud vlastníte Rivu, jste členem rodiny, ve které najdeme jména jako Brigitte Bardot, Richard Burton, Sophia Loren, princ Ranier, Aristotle Onassis, Peter Sellers a mnoho dalších.)

www.bvv.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>