Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Olomouc bude hostit mistrovství republiky v lodním modelářství
 
      Olomouc 25. února - Olomoucké Výstaviště Flora bude patřit druhý březnový víkend modelářům z celého Česka. V jeho areálu se uskuteční tradiční výstava s názvem For model, na které si zájemci budou moci prohlédnout makety lodí, letadel, vrtulníků, vlaků či aut.

 
Současně s expozicí se bude na výstavišti konat mistrovství republiky v lodním modelářství neplovoucích modelů, řekl spoluorganizátor akce Jaroslav Tesař.
Svá díla návštěvníkům výstavy představí malí i velcí modeláři. "Modelářství se věnují děti od sedmi či osmi let. Některým tento koníček vydrží, pokud se dožijí, i do sta let," řekl spoluorganizátor expozice. Sám je předsedou klubu lodních modelářů z Olomouce a stavbě maket lodí se věnuje již více než 50 let.

Podle odhadů Tesaře se bude na výstavišti prezentovat při výstavě For model zhruba 30 modelářů zejména z Olomouckého kraje. Republikového mistrovství v lodním modelářství neplovoucích modelů by se mělo zúčastnit dalších 25 modelářů. "Na mistrovství přijedou i Poláci a možná Slováci. Je to generálka na mistrovství světa, které se bude konat letos v srpnu v Jablonci nad Nisou," řekl Tesař.
Doplnil, že návštěvníci akce se mohou těšit i na praktické ukázky modelů. Uvidí například lety maket vrtulníků a jízdy automobilů a vlaků. Lodní modely budou mít k disposici bazén. Výstava For model se bude konat na Výstavišti Flora od 7. do 9. března.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>