Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
MDČR zřejmě pokračuje v nepovoleném projektu na splavnění Labe
 
      Pardubice 11. prosince (ČTK) - Ekologická organizace Děti Země podala žalobu na ministerstvo dopravy,

 
neboť se marně domáhala údajů o nákladech na služby právnické kanceláře, která pracuje pro Ředitelství vodních cest (ŘVC). Podle ekologů tato organizační složka ministerstva pokračuje v přípravách na splavnění Labe do Pardubic, ačkoliv projekt nepovolil ministr životního prostředí. ČTK to sdělil předseda Dětí Země Miroslav Patrik.

Ministerstvo dopravy označilo informace o nákladech na právní služby za obchodní tajemství. Podle Patrika však porušilo zákon. "Máme ústavní právo vědět, kolik náš stát stojí služby advokátů za přípravu vodního díla Přelouč. Advokátní kancelář Stránský & partneři za ŘVC od června 2005 vyřizuje všechna správní a soudní řízení pro tuto stavbu, takže jsme chtěli vědět, kolik peněz taková pomoc státu vlastně stojí," uvedl Patrik.

Plán na splavnění Labe z Přelouče do Pardubic přes Slavíkovy ostrovy s množstvím vzácných druhů živočichů zastavil v březnu loňského roku ministr životního prostředí Martin Bursík, který neudělil projektu potřebnou výjimku k zásahu do chráněného území. Následně bylo zrušeno několik územních rozhodnutí a stavebních povolení. Stát také na splavnění nevyčlenil v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury od roku 2008 žádné peníze.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>