Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Sea-Help navázal spolupráci s ACI marínami v Chorvatsku
 
      Od nynějška je známý řetězec chorvatských marín ACI bohatší o další službu: díky partnerství se Sea-Help, přední společností zaměřenou na poskytování asistenčních služeb na moři, mohou od nynějška hosté ACI marín uzavřít členství přímo na recepci maríny.

 
Tím se ocitají pod ochranou nejen v maríně samotné ale i na svých cestách v italských, slovinských a chorvatských vodách.

Zásahové lodě Sea-Help už pátým rokem ve spolupráci s centrálou SARS Rijeka působí na Jadranu řízeny vlastní centrálou v maríně Punat na ostrově Krk. O užitečnosti této služby tady nikdo nepochybuje. Se Sea-Help proto spolupracují již přední organizace a instituce jako je ČSJ, německý automotoklub ADAC, rakouský ÖAMTC a ARBÖ, asociace DMYV, OeSV a MSVÖ. K tomu šéf Sea-Help, Wolfgang Dauser dodává: "To, že od nynějška se síť marín ACI stala součástí sítě spolupracujících organizací nás těší zvlášť a dokazuje to, že stále více skipperů zvyklých na asistenční podporu na silnicích se této podpory nechce vzdát ani na moři. Nová spolupráce s ACI je uznáním naší dosavadní práce a zároveň závazkem do budoucna rozšiřovat portfolio našich služeb."

Služby poskytované společností Sea-Help v rámci členství zdarma zejména obsahují: odtah, dovezení náhradních dílů, pomoc při startování, dovoz paliva, uvolnění lan z propeleru, stažení z mělčiny při lehkém nasednutí, převoz zraněných, info o počasí a revíru, firemní časopis. Kromě toho mají členové Sea-Help možnost zaregistrovat na internetu své telefonní číslo a zajistit si tak včasné informace o náhlých změnách počasí prostřednictvím SMS. S příchodem chytrých telefonů byly rovněž spuštěny aplikace pro operační systémy iOS a Android umožňující rychlé přivolání pomoci a lokalizaci volajícího bez nutnosti připojení k internetu. "Tyto aplikace se těší stále větší oblibě našich členů", říká dále Wolfgang Dauser a pokračuje: "právě díky těmto varovným SMS zprávám se podařilo zachránit již mnoho skipperů před problémy a materiálními škodami, které by je jinak téměř jistě neminuly."

Za standardní situace trvá čekání na zásahovou loď Sea-Help cca 45 minut. Za tu dobu jsou rychlé čluny schopny dojet prakticky na kterékoliv zastrčené místo na jadranském pobřeží. Vedoucí zásahových lodí, Marko Orlič k tomu ale dodává: "V praxi býváme na místě ještě dřív a to díky nejmodernějším navigačním a komunikačním technologiím a v neposlední řadě i díky rychlým člunům vybaveným až na výjimky dvojicí motorů Suzuki, každý o výkonu 175k."

Pocit bezpečí pod křídly Sea-Help je každému dostupný již od 50,-? v podobě Charter Passu přičemž dále je k dispozici celá řada typů členství nastavených pro jednotlivé způsoby využití. Díky nové spolupráci s ACI se návštěvníkům jadranských vod služby Sea-Help opět více zpřístupnily. Další info naleznete na www.sea-help.eu.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>