Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SeaHelp Livestream na YouTube
 
      SeaHelp spouští "live" přednášky na svém YouTube kanálu. Jako první se uskutečnila přednáška p. Christiana Burmester na téma znehodnocování nafty v nádržích lodí při delším skladování.

 
Toto téma je nyní před začátkem sezóny velmi aktuální uvědomíme-li si, že loňská sezóna byla velmi zkrácená a tudíž mnoho lodí zůstalo na zimu nepřipraveno. Pokud jde o naftu v nádržích, pak jak p. Burmester uvádí, garantovaná skladovatelnost je v současné době max. 6 měsíců. Nejpozději po této době se v nádrži začne tvořit usazenina z množících se bakterií. Ta po určité době dosáhne takového množství, že dokáže spolehlivě ucpat naftový filtr, vysokotlaké potrubí i palivové čerpadlo. Následky jsou pochopitelně velmi drahá oprava, to v lepším případě. V horším pak dojde k zastavení motoru za plavby ve zpravidla nejnevhodnější okamžik a loď může skončit třeba na skalách.

Jak tedy těmto scénářům předejít - to je hlavním tématem livestream přednášky na kanálu SeaHelp, kterou si můžete přehrát kdykoliv zpětně. Přednáška je v němčině. Zájemci německy nehovořící mohou kontaktovat naše zastoupení, kde vám informace na toto téma rádi taktéž podáme.

Tento pátek, 12.3. od 19,00 vás zveme na další livestream přednášku, tentokrát na téma "Charterová dovolená v Chorvatsku 21". Obsahem budou odpovědi na nejčastější otázky zájemců o charterové plavby a majitelů lodí kotvících v Chorvatsku, samozřejmě zejména se zřetelem na omezení daná pandemií. Sezóna 21 je již skutečně za dveřmi a vyhlídky na dovolenou na lodi v Chorvatsku jsou povzbudivé.
Přednášku můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=t12VxdEEiH8

SeaHelp

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>