Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Legislativa
ČSAVS žádá o prošetření čerpání zdrojů evropských fondů
 
      20. května - Česká sportovní asociace vodních skútrů v pondělí poslala stížnost na generální ředitelství regionálního rozvoje do Bruselu a to na rozdělování evropských fondů na rozvoj infrastruktury na říční a rekreační dopravu.

 
Dle názoru ČSAVS a našich právních zástupců Česká republika porušuje dotační politiku na rozvoj rekreační plavby kam vodní skútry spadají. Jedná se o částku 9.3 miliardy Kč.
ČSAVS přímo musí financovat místa pro veřejný provoz skútrů a to jako nezisková organizace.Je nucena na vlastní náklady budovat značení vodních cest, úpravy sjezdů do vody apod..

Současně se ČSAVS domnívá, že výše zmíněné finanční prostředky dostává Česká republika neoprávněně a to z následujícího důvodu. Dotace jsou určeny na rozvoj infrastruktury říční rekreační dopravy a na rozvoj vodních cest pro rekreační plavidla, jak uvádí dotační program Evropské unie, nicméně Česká republika neoprávněně vyčleňuje vodní skútry z kategorie těchto rekreačních plavidel.

Česká republika z fondů evropské unie však vybudovanou infrastrukturu ČSAVS pronajímá.ČSAVS ze svých zdrojů financuje rekreační plavbu vodních skútrů kterým stát po složitém správním řízení umožnil provoz a to pouze veřejný .

ČSAVS dnes odeslala stížnost a žádost o prošetření čerpání zdrojů evropských fondů. V případě že Česká republika porušuje tímto rozdělováním malých rekreačních plavidel dotační politiku mohla by o tyto finanční zdroje buď částečně nebo úplně přijít a to i souvislosti i s již odeslanou žalobou na Českou republiku kde jednoznačně diskriminuje provozovatele a prodejce vodních skútrů a brání obchodu mezi členskými státy.

pondělí 19. května 2008
Miroslav Dražil
Předseda ČSAVS

Tel 777221177

www.csavs.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>