Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Evropská plachetnice roku - SUN FAST 35: ať žije rovnováha
 
      18. února - Podruhé za sebou zvítězila francouzská loděnice v této královské kategorii okolo 35 stop, srdci trhu plachetnic.

 
Po Dufouru a jeho 34 v loňském roce, je tu Jeanneau a jeho Sun Fast 35. ? Velmi dobrý kompromis, schopný uspokojit jak milovníky regat, tak i ty, kteří se spokojí s nedělní vyjížďkou.?

Toto vyšlo z testů lodě. Evropským novinářům se líbila hlavně ?výborná rovnováha mezi výkonností, pohodlím a poměr kvalita/cena?, jak to vysvětluje Němec Jochen Rieker. Maši angličtí přátelé z Yachting World vyčítají Sun Fast 35 ? staromódní design?, ale máme právo s nimi nesouhlasit! Jedna věc však neklame: právě díky pravidelnosti známek v šesti oceňovaných hlediscích ? výkonnost, pohodlí, kvalita konstrukce, poměr kvalita/ cena, design a inovace byla oceněna 35 Jeanneau.

Ostatní finalisté :

W 37

Dánská loděnice s vynikající kvalitou konstrukce mohla být také letos oceněna. Tato výborná loď měla velmi dobře oceněnu výkonnost. Jejím handicapem je cena.

Najad 380

I když vypadá trochu těžká, její neuvěřitelné pohodlí a kvalita konstrukce dělají z Najad zázrak. Ale stejně jako X, tato švédská loď přišla o ocenění kvůli své, opravdu příliš vysoké ceně.

f.a.s. yachting ? Ing. Libor Záruba

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>